Пояси страхувальні: найкращі рішення для промислового застосування

Пояси страхувальні: найкращі рішення для промислового застосування

Захист спеціалістів від падіння з висоти — це життєво важливе завдання на будівельних та промислових об'єктах. Згідно зі статистикою, близько 20% нещасних випадків з летальним кінцем відбуваються при виконанні висотних робіт. Щоб уникнути цього, необхідно використовувати якісні засоби індивідуального захисту, до яких входять пояси страхувальні, анкерні пристрої,
стропи, допоміжне екіпірування.

Областей, де застосування запобіжних поясів обов'язково досить багато:

1. Будівельна сфера: монтаж каркасів, кладка стін, проведення робіт на будівельних риштуваннях, висотних конструкціях.

2. Монтажні заходи: встановлення комунікацій (кабельних, електричних, вентиляційних систем).

3. Обслуговування дахів: ремонт, монтаж сонячних панелей, вентиляційних систем.

4. Фарбування мостів, веж, вишок.

5. Енергетична сфера: обслуговуючий персонал ліній електропередач (ЛЕП) часто працює на великих висотах, де без надійного страхувального поясу не обійтися.

6. Промислові альпіністи: чищення фасадів, миття вікон висотних будівель.

7. Телекомунікація: інспекція антен, вишок стільникового зв'язку.

Отже, як убезпечити себе на висоті? Перший крок - правильно вибрати екіпірування. Альберт Ейнштейн одного разу сказав: "Випадків не буває, все має свою причину", тому потрібно ретельно підходити до купівлі страхувальних поясів, враховувати реальні навантаження, умови експлуатації виробів. Щоб підібрати ЗІЗ, важливо звернути увагу на кілька ключових факторів:

• Тип завдань, що виконуються. Необхідно визначити, які саме роботи ви виконуватимете.
Наприклад, якщо потрібно часто використовувати інструменти, краще зупинитися на монтажному поясі з додатковими кріпленнями.
• Розмір та комфорт. Страхувальний пояс має бути не тільки надійним, а й зручним. Вибирайте моделі з елементами регулювання та м'якими вставками.
• Матеріал та міцність. Щільні, синтетичні та інноваційні матеріали витримують максимальні навантаження. Це гарантує довговічність та надійність засобу.

При падінні важливо розсіяти динамічне навантаження. Для сучасних страхувальних поясів характерна мобільна система наплічних та пов'язків на стегнах. Вона нівелює ривок при зупинці і правильно регулює навантаження, яке з попереку переходить вниз на стегна та вгору на плечову область. Але й цього запобігання травми мало. Щоб мінімізувати ризики, застосовують стропи з амортизаторами типу, що втягує, який відповідає за рівномірний розподіл удару.

Інтернет-магазин спецодягу та страхувального обладнання "ПромЗІЗ-Спецодяг" https://promsiz-tm.ua пропонує повний комплекс рішень для висотки. Всі лінійки запобіжного екіпірування сертифіковані, забезпечені паспортами якості і мають розширені технічні характеристики. Важливо звертати увагу на відповідність засобів індивідуального захисту стандартам безпеки, вибирати моделі, що підходять для конкретних робіт, і завжди віддавати перевагу перевіреним виробникам.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ
НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK